Mer enn bare Márkomeannu

Når Márkospetakkel arrangeres i Harstad på lørdag, så er det uttrykk for at Márkomeannu ønsker å være mer enn bare en festival som arrangeres en bestemt helg i året. Márkospetakkel er en egen kulturevent i seg selv, samtidig som anledningen brukes til å markedsføre selve festivalen i slutten av juli.

Selv om festivalforeningen aldri har vedtatt det offisielt, så har vi lenge gått med en drøm og ambisjon om at Márkomeannu Searvi skal arrangere eller være med på å arrangere kulturelle eventer året rundt. Disse eventene kan være mer eller mindre tilknyttet Márkomeannus navn.

Hovedgrunnen til at jeg tror dette er en god idé, er at Márkomeannus formål og ambisjoner ikke bare handler om å arrangere en festival. Vi ønsker å bidra til en utvikling av samisk kultur, vi jobber for at samisk kultur skal bli mainstreamet og naturliggjort, og vi tror at kultur, være seg samisk eller norsk,  bidrar positivt til lokalområdet generelt på mange måter.

Det talentfulle Harstadbandet Glitch har ikke så mye med samisk kultur å gjøre. Likevel er jeg stolt over at Márkospetakkel gir dem en mulighet til å spille på torget i Harstad en mailørdag, nettop fordi dette bidrar til å jobbe for flere av våre målsetninger (og fordi de er et kult band).

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s