Velkommen til Myrnes

Velkommen til vårres område. Markasamisk område. Til marka. Til Myrnes og til Gállogieddi. Til Márkomeannu.

Dette blogginnlegget er festivallederens lille, private, hemningsløse hyllest til Myrnes.

2013-07-23 21.49.06

Marka, Myrnes, Gállogieddi: Márkomeannu i kveldssol.

De som har vært i bygda vår før har kanskje litt kjennskap til lokale stedsbenevnelser og stedsnavn. Som en liten oppsummering for alle andre kan jeg kort forklare hvordan det henger sammen.

Til markasamisk område regner vi med de samiske bygdene fra ca. Salangen til Ballangen.

Når vi snakker om marka mener vi veldig spesifikt området over E10 mellom flyplassen og Tjeldsundbrua. Om du kan komme deg til festivalområdet uten å krysse E10 vet du at du er i marka.

I marka har vi flotte plasser som Evenesmark, Kvitfors, Trøssemark, Planterhaug, Husjorda, Kjønna og Nipen. Men det er altså Myrnes du kommer til når du parkerer bilen og sliter deg oppover den bratte bakken, og det er på Myrnes du koser deg på campen og ser Sápmis beste artister.

Myrnes, markas perle som merkelig nok er det eneste stedsnavnet i bygda uten et samisk navn som vi kjenner. Likevel er det her Gállogieddi ligger, det fantastiske samiske friluftsmuseet hvor du danser deg svett til vakre toner en sen julikveld.

Den gode følelsen er ikke til å ta feil av. Når det er to dager igjen til festival så kommer den. Følelsen at og spenning av spenningen at vi har invitert hele Sápmi til fest hos oss på torsdag. Til oss i marka.

Og for meg personlig er det snakk om en følelse av å ha invitert hele Sápmi til fest hjemme til meg selv. Selv om det er både positive og negative sider med å bo midt mellom inngangen og festivalområdet, så er det likevel med enorm stolthet jeg tenker at kanskje nettopp du som nå leser dette blogginnlegget snart muligens skal ha sommerens fineste opplevelse nettopp her.

2013-07-23 23.59.53

Utsikt over «Sør-Myrnes» ved midnatt halvannen dag før festivalen..

Så jeg ønsker deg velkommen. Velkommen til mitt fantastisk vakre Myrnes.

Og beklager til alle stabskolleger fra Trøssemarka, Nipen eller Planterhaugen for denne hemningsløse lokal-lokal-patriotismen. Det var bare sånn en fin kveld for endelig å få slått det fast!

Reklame

2 tanker på “Velkommen til Myrnes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s