En del av deg.

Det er en kjent sak at å stemme ved valg er ensbetydig med å være med på å påvirke eget samfunn. Det er like viktig å stemme til sametingsvalget som det er til stortingsvalget.

Fristen for å melde seg inn i sametingets valgmantall gikk ut denne uka. For det er sånn at man må aktivt melde seg inn i manntallet for å kunne stemme ved sametingsvalget. Desverre, sier noen. Lurt, sier andre.

Festivalen Márkomeannu har også politiske interesser, innenfor kultur. At festivalen får støtte fra sametinget er høyst politisk betinget. Fremtiden til Márkomeannu ligger også i politikernes hender.

Et aspekt med sametingsvalget er at det kun er kvinnelige presidentkandidater i år. Altså er vi garantert en dame som «commander-in-chief». Som er en veldig fin detalj i stemmerettsjubileet 2013, som også Márkomeannu er med å markere via bl.a vår grafiske profil!

Hvis du ikke rakk å melde deg inn i manntallet tidlig nok til å kunne stemme i år, eller ikke oppfyller sametingets krav til innmelding, så er det uansett viktig å stemme ved stortingsvalget. Det er politikk på samiske interesser i de norske partiene på stortinget også.

Hvis du ikke rakk å melde deg inn i manntallet tidlig nok til å kunne stemme i år, så er det fortsatt mulig å følge med resultatene, og sametingets arbeid neste periode. I starten kan det virke litt håpløst å sette seg inn i samepolitikken, fordi forskjellene er markant mindre enn i norsk politikk. Men du klarer å finne det partiet som passer deg best, hvis du bare leter.

Sametingets valgsider har masse god informasjon.

Hvis du ikke rakk å melde deg inn i manntallet tidlig nok til å kunne stemme i år, så har du en ny sjanse om fire år, og den håper jeg du griper.

Godt valg! Både til sameting og storting.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s