En liten hyllest til de frivillige

Når man som stab sitter og planlegger årets festival, så tenker man primært på program, logistikk, markedsføring og slike ting som fremstår som «stort og viktig NÅ!».

Det glemmes litt av at vi har en stor gjeng med mennesker som i slutten av juli gjør en gigantisk innsats ulønnet.

Hva i all verden er festivaler uten frivillige? Faktisk ingenting.

I år har jeg og noen andre i staben hovedansvaret for de frivillige. Og jeg har begynte å tenke på hvilken forferdelig viktig jobb det er å passe på at de frivillige får det de fortjener. For at en festival skal fungere optimalt, er det på sin plass at de frivillige skal kunne si fra og komme med innspill på ting som er bra og dårlig. Det er viktig for Márkomeannu at de frivillige får en god opplevelse og ønsker å komme igjen neste år.

I tillegg til de fleste i staben som gjør dette ulønnet året gjennom er det noe eget ved de frivillige som dukker opp glade og arbeidsvillige i tiden før, og under selve festivalen. Det er når festivaluka pågår at det virkelig trengs masse, masse ressurser. Det er et hardkjør, og gratis inngang under festivalen er så lite i forhold til alt de frivillige gjør for Márkomeannus ve og vel.

I tillegg til at de holder motoren i gang og gjør mye arbeid, er det også en unik festivalopplevelse og masse fint å hente i den rollen. Det er en måte å få nye venner, og gjøre seg seg gode erfaringer på. Som frivillig er du garantert kule musikkopplevelser, god mat og evig takknemlighet.

Vi er så takknemlig for alle de som står i all slags vær i timer og passe på de forskjellige inngangene. De som takler uforutsette situasjoner med ubehagelige mennesker på imponerende vis. De som plukker søppel, selger mat til sultne festivalgjengere og hjelper til med bæring og rigging. Alt det arbeidet festivalbesøkende ikke nødvendigvis ser så godt, men som er så viktig å gjøre.

Uten de frivillige kunne vi aldri gjort festivalen så bra som den er, dere er noen helter.

Tusen takk, Márkomeannu elsker dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s