Festival gjør meg glad

Festival ”Festival varje dag/ festival varenda dag gör mig glad”. Dette sang den svenske artisten Dungen i sangen Festival.

For meg har dette vært et slags motto. En setning som har gitt en varm fornemmelse av å treffe en streng av sannhet. Hver dag kan for så vidt være en festival, men hva er vel bedre enn om det er festival hver dag. Festival er nemlig det fineste som finnes.

Siden jeg var med familien på Márkomeannu i 1999 og Riddu Riddu i 2001, så har festival vært en stor del av livet mitt. Og minnebanken er så stor og god at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne.

De deilige minnene av et stort, kjærlig fellesskap på Dyrskuepladsen i Roskilde, hvor alt er lov så lenge du er snill og grei og sprer gode vibber, og hvor du kan snakke med alle du ser. Samtalene med kåfjordsungdom i skogen på Riddu. Det herlige sammensuriumet av harry og hippie på Karlsøyfestivalen. Gleden av å være med gode venner på bittelille Alofestivalen i Lofoten. Eller storkonserter på byfestivaler som Øya og Bukta. Samme hvor det er – festival er fantastisk!

Festivalglede. Foto: Marita Kristin Eilertsen.

For meg er dette den store motivasjonene til å lage festival. Vi vil bidra til å skape gode minner. Lage en arena hvor folk kan forelske seg, skaffe nye venner, treffe gamle, eller snakke med mennesker de aldri ellers ville ha møtt. Alt dette prøver vi å skape innenfor en ramme der publikum skal få velge og vrake innenfor det beste og bredeste utvalget av samisk kultur.

Dette er vår plass i den store festivalverdenen. Om vi bidrar til å gi dem som besøker Márkomeannu gode samiske opplevelser med gode minner, så har vi lyktes. Om vi lykkes er det ikke opp til meg å vurdere, men vi prøver i alle fall å gjøre vårt lille for at hver dag blir en festival.

Festival varje dag gör mig glad.

Anbefaler forresten alle å se dokumentaren om Roskilde 2011 på nrk.no. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s