Piera Heaika med trivselsgaranit

Heaika beskriver seg selv som assimilert markasame, vi kunne ikke vært mer enig! Møt vår trivselsansvarlig.

Piera Heaika Muotka kommer opprinnelig fra Nesseby, men flyttet til markebygdene i ung alder. Selv regner han seg i dag for å være en assimilert markasame. Han ble med i staben i 2011, men har tidligere jobbet som frivillig. Under fjorårets festival hadde han ansvar for de frivilliges trivsel. Det innebærer å springe rundt med mat og drikke til alle som er med på å bidra til at Márkomeannu blir en suksess. For tiden studerer han og bor i Tromsø.

Hva betyr Márkomeannu for deg?
Lykke fra ende til annen; Márkomeannu betyr sol og sommer og masse fin sameungdom som svimser rundt på Gállogiedde i kofte! Márkomeannu er en av de få årlige hendelsene der samer fra hele Sápmi samles til festivallykke, god musikk og ikke minst: gávnnadeapmi. Márkomeannu er én av de tingene du kan tenke på og glede deg til når vinteren er på sitt mørkeste!

Hva er ditt beste Márkomeannu-øyeblikk?
Som en av ferskingene i staben må jeg nok – som Marita – også nevne avslutningskonserten med Rolffa under Márkomeannu ’11: Altså synet av en litt utmattet men svært stolt Márkomeannustab som skuet utover resultatet av endeløse timer med arbeid og forberedninger. Ordentlige ildsjeler! Avslutningskonserten er et av de øyeblikkene der man som stabsmedlem kan tenke: dette har jeg vært med på å få til, og dette var virkelig verdt det!

Hva er ditt hotteste tips til reisemål i Sápmi?
Nesseby selvsagt! Vi har verdens fineste hellige «fjell»: Aldonfjellet; vi har verdens fineste rasteplass: Gorgŋetak; vi har verdens fineste kirke, og vi har verdens fineste kulturminneområde: Ceavccageađge! Mer eller mindre verdens turistnavle! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s