Bures, Marita!

Møt Marita – ett av de yngste medlemmene i staben vår, men absolutt ikke den ferskeste. Marita blogger i morgen, og vi gleder oss!

Marita har vært stabsmedlem siden 2010, og har vært med som frivillig på Márkomeannu helt siden hun var gammel nok til å være med. I 2013 ble Marita også med i styret til Márkomeannu. Marita har de siste årene hatt ansvar for foto på festivalen. Hun jobber som mediegrafikerlærling på Vizuelli i Harstad, der hun også bor sammen med Thomas. Marita er oppvokst i Kvitfors, som ligger bare 1 km fra festivalområdet! Marita liker å fotografere og å være ute i naturen, spesielt når det er sol!

Hva betyr Márkomeannu for deg?
Festivalen er årets høydepunkt for meg. Det er noe jeg ser frem til, og lengter etter året rundt. Márkomeannu er et fristed der jeg kan være akkurat den jeg vil. Festivalen gir meg også rom for å prate samisk, noe jeg ikke gjør så ofte. Jeg elsker Márkomeannu!

Hva er ditt beste Márkomeannu-øyeblikk?
Jeg husker spesielt ett fra 2011 da hele staben stod på plattingen over publikum, og Rolffa stod på scenen og sang ”Hjerteknuser”. Staben danset, sang og holdt rundt hverandre. Et skikkelig varmt øyeblikk som jeg kommer til å huske i lang tid! Et annet øyeblikk som jeg husker er fra samme året var da vi delte ut gratis regnponchoer. Publikum ble så utrolig glad, og de hoppet og sang for full hals. Et skikkelig festivalminne! I 2012 fikk jeg et nytt beste Márkomeannu-øyeblikk, og den stod Lovisa Negga for. Den dama fikk dansefoten i gang, og jeg danset det jeg maktet helt til hun var ferdig. For ei dame!

Hva er ditt hotteste tips til reisemål i Sápmi?
Skal du til Sápmi for aller første gang, og vil oppleve det beste av alt – så anbefaler jeg deg til å komme til Márkomeannu. Sommer, sol, grønt gress, latter og øl! Jeg er stor fan av bygda vår, og synes den er utrolig fin – sommer som vinter. Enten bades det i Lilletrøssevannet, eller så går folk på ski til fjells.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s