Vi presenterer: Ellen

Det første stabsmedlemmet som skal bidra på bloggen, er rett og slett vår egen produsent, Ellen! Hun sparker i gang bloggen i morgen, men før det skal du få lov til å bli litt kjent med henne.

Ellen har vært ansatt som produsent for Márkomeannu siden 2010, men har vært med på festivalen helt siden starten i 1999. De første årene som frivillig, deretter i staben, inkludert noen år som styremedlem. Ellen liker å organisere og drikke te – og hun elsker fotobøker. Nå er hun bosatt i markebygda Rámavuolle/Reinås, hvor hun også har vokst opp.

Hva betyr Márkomeannu for deg?
Stolthet. Viktighet. Márkomeannu handler om mye mer enn en vanlig festival. Det handler om identitet og det handler om å tørre. Márkomeannu betyr også at jeg har lært utrolig mye om prosjektarbeid og samarbeid med andre mennesker, mye mer enn jeg kunne ha lest meg til i en bok. Og nettopp det at jeg engasjerte meg i frivillig arbeid i mange år har gjort at jeg i dag har en lønnet jobb i Márkomeannu. Å jobbe med utvikling av den samiske kulturen i en moderne tid er fantastisk.

Hva er ditt beste Márkomeannu-øyeblikk?
Festivalåpningen i 2011, da det for alvor gikk opp for meg at Márkomeannu for første gang hadde hele Sápmi representert på programmet, norsk, svensk, finsk og russisk side. Et annet godt øyeblikk, i en helt annen skala, er fra styreperioden min, da Myrnes-guttene og jeg med 4 mot 3 stemmer klarte å forhindre at det ble bygget en danseplatting foran scenen på Gállogieddi. Tenk det, om det hadde gått riktig ille, kunne Márkomeannu-sletta ha sett helt annerledes ut. Puh.

Hva er ditt hotteste tips til reisemål i Sápmi?
Márkomeannu er selvfølgelig det aller hotteste du kan finne. Sommer, sol, søte samejenter og kjekke samegutter i alle aldre. Publikummet vårt pleier å si at det er så fint å komme til markebygdene den siste helga i juli under Márkomeannu, fordi det er så frodig her. Og det er jo helt sant.

Om jeg skal velge noe annet, blir det vinteren i Sápmi. Hvor som helst, med kald snø, knirking under beina når du går, det fine lyset og lukta av vedfyring fra husene.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s