Festivalhang-over

Så er Markomeannu 2011 historie. Stillheten har igjen ankommet Myrnes, og ting går betydelig saktere idag enn den siste uka har gjort.

Jeg må innrømme at det var veldig vemodig når Lydteamet pakket ned og lukket luka til bilen i natt.

Men festivalen har vært veldig fin, og vi gleder oss til både forbedringer og forberedelser til nedtr år. Vi ses mellom 26 og 28 juli i 2012!

20110731-082545.jpg

20110731-082554.jpg

2 tanker på “Festivalhang-over

 1. Hadde egentlig tenkt å kommentere min opplevelse av MM2011 litt tidligere. Men jeg ville ikke la førsteinntrykket fra fredag råde, så derfor har det drøyd. Uansett, mitt inntrykk nå er det samme som etter fredagen; for en en flott festival, for et hærlig publikum, for en stemning (i positiv forstand)
  Fortsett å gjør det på denne måten, så vil nok publikum og artister stortrives.
  Personlig synes jeg at «ølteltet» bør flyttes slik at det er oppe på området foran scenen, Dessverre var det menge som ikke fikk med seg musikken og artistene pga at teltet lå bak scenen.
  Litt urettferdig både for artister og det øldrikkende publikum.
  Av sikkerhetsmessige grunner for scenevakter bør det være gjerde/ sperring mellom publikum og scene.
  Jeg har vært vakt på MM sammen med folk som sannsynligvis ikke ville ha vært der hvis de ikke hadde vært vakter. Bortsett fra en uheldig episode fredagskveld har alle stortrivdes som vakter på festivalen, og komme nok til å gjøre det samme igjen.

  • Takk for kommentaren din.
   Det er veldig hyggelig å høre at dere har trivdes som vakter på Márkomeannu i år også! Jeg legger inn et lite svar på hvordan vi tenker å møte de utfordringene du kommer med.

   Vi kommer til å ha en grundig vurdering av hvor neste års sjenkeområde skal være plassert. Det er mange hensyn som må tas. Det er viktig at konsertene ikke blir “forstyrret” av surr og bråk fra sjenkeområdet, og for Márkomeannu er det et viktig poeng at barn og familier skal kunne oppholde seg på festivalområdet uten å i for stor grad komme i kontakt med alkohol og fyll. På den andre siden ønsker vi jo også at de som vil kose seg med en pils skal ha en mulighet til å få med seg de flotte konsertene vi har på scenen vår, og et av de viktigste elementene vi har kommet frem til i evalueringen har vært at vi vil sørge for at de inne i sjenkeområdet blir oppmerksomme på at det starter en konsert. Dette kan også oppnås ved å sette opp en høytaler som er rettet mot ølteltet. Uansett så er dette ting vi vil jobbe mye med frem mot neste års festival, og vi vil forsøke å ta hensyn til alle momentene og gjøre det beste ut av det noe ulendte festivalområdet som vi en gang har.

   Sikkerhetsgjerder foran scenen vil nok bli innført fra og med neste års festival. Det er første gang vi har vært nogenlunde nervøse for sikkerheten foran scenen, og det er nok et tegn på at festivalen har vokst seg større enn det vi har vært klare over. Uansett så er det et luksusproblem, som jeg skrev i et annet blogginnlegg.

   mvh festivalleder Runar M. Balto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s