Pressemelding om endringer i programmet

Som følge av at vi ønsker å markere hvordan vi alle står sammen etter en kollektiv krise, og på den måten hedre minnene etter de falne, vil det bli noen endringer i programmet for årets festival.

Sofia Jannok har på grunn av sykdom avlyst sin konsert på Márkomeannu. I stedet for å erstatte henne med en full konsert, vil vi bruke tiden som åpner seg i programmet på fredag kveld til en markering som vi har kalt Muohtačalmmit. Formålet er at publikum sammen skal skape et kunstverk som symboliserer hvordan vi nå reiser oss i fellesskap.

– Ingenting vi gjør kan endre det som har skjedd, men vi ønsker å bruke årets Márkomeannu gir til å dyrke fellesskap, toleranse og tillitt. Nettopp de verdiene som vi verdsetter så høyt og som vi nå vet at vi ikke kan ta som en selvfølge, sier festivalleder Runar Myrnes Balto.

Den offisielle åpningen av festivalen, som finner sted torsdag klokken 17, vil brukes til å hedre den troen de drepte og sårede hadde på disse verdiene.

– Det viktigste budskapet på Márkomeannu 2011 vil være at vi alle sammen fortsetter, og vi mener det er rett å fortsette med å arrangere festival. Vi fortsetter å engasjere oss, kjempe for det vi tror på og vi fortsetter å leve livet i det Norge vi har og vil ha, avslutter Myrnes Balto.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s