Hektiske timer og Muohtačalmmit

Vi har hektiske timer i dag. Et arrangement er allerede i gang. Det gjelder Camp Nuorra hvor 7 ungdommer har stukket avgårde for en grottevandring i Trollkjerka i Evenes.

Jeg og nestleder Susanne har siden mandag jobbet mye med hvordan vi på en flott måte kan både markere solidaritet med ofrene på fredag, samt hvordan vi kan involvere festivalpublikumet i en symbolsk markering der vi viser hvordan vi nå sammen skal løfte oss igjen og løfte de verdiene som er så viktige for oss.

Den ideen som vi har falt ned på kaller vi nå Muohtačalmmit. Den kommer fra Peđar Jalvi; den samiske poeten som i 1915 skrev diktet Muohtačalmmit om hvordan alle snøkrystallene kan omforme et landskap og blir til store elver som kan gjøre store endringer når de slås sammen. Vi føler at dette er en flott symbolsk markering, og vi vil på forskjellige måter invitere festivalpublikumet til å være med på å lage snøkrystaller som vi vil henge i trærne. Se bildet under for å se hvor flott det kan bli.

20110727-012721.jpg

1 tanke på “Hektiske timer og Muohtačalmmit

  1. En utrolig flott idé og handling, som tar utgangspunkt i dette gamle diktet! Tenk for et flott symbol når trærne på Gállogieddi «bugner» av snøkrystaller!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s