Gjesteblogger: Nestleder Susanne Amalie Andersen

Márkomeannuabstinenser
Jeg har en innrømmelse å komme med. Jeg har abstinenser. Voldsomme Márkomeannuabstinenser.

Så jeg befinner meg i Sveits for fem uker, og det er rimelig nervepirrende for en nestleder.  Jeg går glipp av nesten hele dugnadsperioden før festivalen, og det kjennes bare ikke riktig. Siden jeg var 13 år har sommeren vært ensbetydende med dugnad og festival. Det har vært maling av skilt, gressklipping, lange kvelder med mye tull, men aller mest har det alltid vært verdens beste sommer.

Wimme Saari på Márkomeannu 1999 (eller 2001).

Sommer ER Márkomeannu.
Det blir ikke sommer uten Márkomeannu, og jeg kan føle at jeg har et stort kor bak meg som synger ”Márkomeannu, vi elsker deg!” når jeg sier dette. Når jeg nå får rapporter hjemmefra og festivalområdet kiler det i magen. Skal jeg virkelig ikke henge opp plakater i år? Blir alle skiltene som skal males faktisk malt (de siste årene har jeg av en eller annen grunn alltid fått ansvaret for maling av skilt)? Er alt i rute? Hva går jeg glipp av på festivalplassen?

Cato og Bård har det gøy på dugnad i 2010.

Det blir ikke noe bedre når festivalleder Runar sender meg bilder av huset mitt, og snakker om at nå begynner dugnaden på Gállogiedde. Det klør i hele kroppen etter å komme meg hjem! Jeg vil sage, skrive prislister, laminere noe – hva som helst!

Men jeg forsøker å puste sakte, ta det rolig, og gleder meg som en unge til å ta den første turen opp yndlingsbakken vår.

Hvis du befinner deg i bygda, dra på dugnad! Dra på dugnad for min skyld!

/Suss fra Susanne/

1 tanke på “Gjesteblogger: Nestleder Susanne Amalie Andersen

  1. Nu blir æ og litt bekymra, hvem skal male skiltan i år? For et par uker siden fikk Markomeannu tilbud om å låne noen sommerjobb-ungdom til å male skilt, men det var ingen som så at det kunne være nødvendig..De trodde nok at Susanne kom hjem tidsnok.
    Kjersti

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s