Sjenkebevilgning – hva nå?

I går fikk Márkomeannu innvilget sjenkebevilgning fra Evenes kommune. Dermed er det helt klart at det blir alkoholsevering på årets festival, for første gang i historien. Da er det også på tide at jeg skriver og informerer litt om dette for dere blogg-følgere.

Siden alkoholsalg er noe helt nytt for oss, så betyr det også at vi blir nødt til å endre på noen ting på festivalområdet. Dette er ting vi jobber med å klargjøre nå. Ting er ikke hundre prosent avklart, men det vil de bli ganske raskt, og vi satser på at alle skal bli informert! (Uklarhet rundt alkoholregler har jo til tider vært et litt frustrerende moment på MM..)

Den praktiske ordningen:
Øl, cider og vin vil bli solgt i et eget inngjerdet område på festivalen. Dette området vil sannsynligvis bli å finne nord (altså til venstre for) scenen, der vi tidligere har hatt vollyballbane. For å komme inn på dette området må man være 18 år og vise legitimasjon.

Alkohol og idrett hører absolutt ikke sammen, men volleyballbanen flyttes og det er omtrent her sjenkeområdet blir å være. Du ser scenen i bagkgrunnen.

Dette betyr også at vi må ha klare og innskjerpede regler om at det ikke er lov å ta med seg alkohol inn på festivalområdet. Vi har de siste årene hatt en gradvis innskjerping av disse reglene, men jeg er klar over at det særlig i 2010 var en god del forvirring rundt hvilke regler som egentlig var gjeldende. Nå blir det altså helt ulovlig å ta med alkohol forbi festivalinngangen, og det vil være sikkerhetsvakter som sjekker sekker, bager, vesker og poser, for å sikre at denne regelen overholdes.

Den viktigste grunnen til at det må være sånn, er at vi er en familiefestival som skal legge godt til rette for at barn og ungdom får en flott og trygg opplevelse på festivalen. Jeg tror personlig at klarere avgrensning av hvor det er mulig å drikke alkohol vil gjøre festivalen til en bedre familiefestival, så jeg tror ikke vi skal være bekymret at vi kan risikere å bli en mindre barnevennlig festival.

Til slutt så håper jeg for forståelse rundt at dette er første gang vi gjør dette, så det kan hende det blir litt barnesykdommer i startfasen. Men jeg lover at vi skal gjennomføre det hele på en ansvarlig og profesjonell måte.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s