Leser noen twitter-meldingene våre?

For å skape en vellykket festival trengs spesielt tre ting: Et godt program, dedikerte frivillige, og aller viktigst av alt; festivalpublikum!

Derfor er noe av det viktigste vi som arrangører gjør, å markedsføre festivalen. Public Relations, som det heter på godt norsk, er virkelig en egen vitenskap.

Hva får folk til å komme til festivalen? Kommer folk fordi de har vært på festivalen før? Har Facebook og internett generelt gjort at det ikke lenger er nødvendig å benytte seg av de tradisjonelle avisannonsene? Er det egentlig noen som er på Twitter? Kommer det noen fordi de har sett en Márkomeannuplakat på Kabelvåg eller i Nedre Soppero? Eller klarer Márkomeannu seg med et godt rykte og den såkalte jungeltelegrafen?

Jeg vet virkelig ikke! Dette er ikke noen eksakt vitenskap, så vi funderer stadig over hva som er den riktige prioriteringen. Helst skulle vi selvfølgelig ha droppet hele annonsebudsjettet og brukt pengene på å booke flere kule artister eller kunstnere. Men vi tørr ikke helt å ta sjansen. Min egen teori er at vi er på vei mot et samfunn der de sosiale mediene kan brukes som fullstendige PR-verktøy, men at vi ikke er der helt ennå. Derfor er spesielt redaksjonell dekning i media enda veldig viktig, men også brosjyrer og plakater (og kanskje annonser?).

Men som sagt, jeg vet egentlig ikke. Hvis det er noen som skulle ha en mening om denne saken, må dere gjerne gi lyd fra dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s