Liv i bloggen

Bloggingen i fjor tok brått slutt sammen med selve festivalen. Jeg skal forsøke å ta igjen det tapte med å starte årets festivalblogging betydelig tidligere enn fjorårets!

I går hadde vi gleden av å kunne offentliggjøre de første artistene til årets festival, noe som betyr at festivalåret endelig har rullet i gang. Fra nå av blir det jevnlige nyheter å lese fra festivalens side. Det viktigste blir selvfølgelig å kommunisere programmet for årets festival, men det kommer også til å komme noen praktiske endringer som vi skal få kommunisert ut skikkelig, så det er bare å følge med!

Det blir festival i år også! (Opprinnelig fra Nuoraidmeannus teaterforestilling i 2010). Foto: Sergey Gavrilov

Festivalåret
Det første jeg vil gjøre i bloggen i 2011 er å beskrive et festivalår i Márkomeannu Searvi. Etter en rekke år med festivalarrangering på frivillig basis har vi bygget oss opp en slags årlig festivalsyklus:

Når det siste partyteltet er tatt ned og den siste sneipen er plukket opp fra campingsletta så tar vi ferie. Noen stikker til fjells, noen sover, mens andre drar tilbake til roligere tider i jobb eller på skole. Produsenten som har jobbet døgnet rundt i månedsvis forlater endelig datamaskinen sin for en etterlengtet ferie, og sender over ansvaret for mailboksen til meg.

I september/oktober våkner staben til liv igjen, og møtes til et evaluerings og planleggingsmøte, hvor vi diskuterer våre visjoner for festivalen generelt og neste års festival spesielt. Resten av høsten er relativt rolig. Administrativt må årets festival avsluttes før vi virkelig kan sette inn støtet for neste års festival. Høsten er rapport, regnskaps- og søknads-perioden.

Jula har alltid vært en viktig Márkomeannu-tid. Fordi de aktive i festivalstaben til daglig er spredt ut over hele Norge, så må vi få gjennomført Generalforsamlingen i jula. Her velger vi nytt styre og gjør de formelle beslutningene som omfatter festivalarrangeringen og det neste årets festival.

I januar starter planleggingen for fullt, og vi begynner sånn smått å booke artister og andre til programmet. Denne perioden varer ganske lenge, og vi holder enda på, samtidig som mars også er den måneden da vi må starte PR-arbeidet som får publikummet til å strømme til festivalsletta til nok et år med festivalspetakkel.

Resten av festivalåret skal dere få et ganske så godt innblikk i hvis dere følger denne bloggen frem mot Márkomeannu 2011!

2 tanker på “Liv i bloggen

 1. Hei 🙂
  Høres ut som en morsom festival med mye og tilby 🙂
  Det jeg lurte på er om det vil komme noen samiske shamaner til dere i år?
  Hadde vært morsomt siden de også er en viktig del av den samisk kulturen.
  Ellers vil jeg ønske dere lykke til med årets festival:)

  • Hei Monica.
   Takk for kommentaren.
   Vi har ikke tidligere hatt shamaner som en del av programmet på festivalen. Men det er absolutt en ting vi skal diskutere og vurdere.

   mvh Runar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s