Det store frivilligpuzzlespillet

I natt sitter jeg og hører på Nattønske. Det er en av de tingene som virkelig får meg i sommerstemning. Nå har jeg hørt på Nattønske på mang en hyttetur i alle årstider, men det minner meg mest om sommer; tidlig sommer med kortspilling natta lang, og sen sommer med frivilligpuzzlespillet til Márkomeannu.

Det er mange år siden jeg satt og jobbet med frivillige og vaktlister til Márkomeannu sist, men det var en tid da alle som jobbet mye med MM jobbet litt med absolutt alt, og da var det praktisk dugnad om dagen og vaktlister på kvelden og utover natta. Bare gode minner, faktisk!

For at en festival skal kunne gjennomføres, er vi helt avhengige av å ha frivillige. Vi trenger noen som til en hver tid tar betalt i inngangen, fester festivalarmbånd på de som har betalt, sjekker at de som entrer festivalen har festivalarmbånd, serverer maten i grillen, tømmer søppelbøttene, holder orden på parkeringsplassen osv, osv… Noen må til og med sørge for at det er nok dopapir på festivaldassen!

I utgangspunktet kan dette kanskje høres ut som litt kjipe oppgaver, men det er mye morsommere enn man skulle tro. Festivalstemningen i publikum har en herlig tendens til å smitte over på de frivillige (bare se på bildet under). Dessuten gir det en god følelse å være så sentrale deler av et arrangement; de frivillige er de som får en festival til fungere!

I dagene og ukene før festivalen er dette kanskje den mest kompliserte jobben med å arrangere festival.  Først må vi skaffe nok frivillige. Dette bruker å ordne seg. Men kaoset begynner når vi skal plassere alle vaktene inn i vaktskjemaet. Alle har minst et ønske om når man ikke ønsker å være vakt, også vil man jo gjerne sitte vakt med noen som man kjenner… forståelige preferanser begge deler, men det skaper littav et puzzlespill! Vi prøver så godt vi kan, men jeg håper de frivillige har litt forståelse for at ikke alle kan få alle ønskene sine oppfylt.

Uansett så er det enda godt at Nattønske består, og roer sjela før de sene nattimer. Men hvor ble det av den behagelige nattestemmen og den avslappende nattmusikken? Metallica!?

2 tanker på “Det store frivilligpuzzlespillet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s