Å være festivalarrangør

En av de tingene man merker når man har arrangert festival i mange år, er at egne festivalopplevelser aldri blir helt det samme igjen. Man går rundt og ser på ting, og legger merke til små og store detaljer. Siden Márkomeannu enda er en relativt ung og amatørbasert festival, så får jeg som regel mest gode tips på andre festivaler som jeg besøker.

I går var en annerledes dag. Jeg bestemte meg for å dra på Oslo Live Festival, siden jeg nå en gang må være her til onsdag og jobbe. Oslo Live er en kjempefestival, for all del; jeg hadde en kjempefin kveld med middels gode konserter, overpriset øl og regn.

Problemet oppsto da alle de mange tusen menneskene skulle komme seg ut i regnværet. Utgangen lå langt unna scenen, og når tusenvis skal ut samtidig gjennom en liten utgang, så blir det selvfølgelig kaos. Akkurat det er ikke å komme unna, men å i tillegg plassere et ti meter langt gjerde i 90 graders vinkel fra utgangen, er virkelig tåpelig. Hundrevis av mennesker ble stående i mange minutter og prøvde å presse seg tilbake mot folkestrømmen.

Nå har vi ikke veldig store folkestrømmer på Márkomeannu, men jeg har i alle fall lært hvordan man ikke skal organisere en festivalutgang. Så jeg tar det som en god studietur!

1 tanke på “Å være festivalarrangør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s