Regnponcho-dilemmaet

Når man arrangerer festival, kommer det av og til noen veldig overraskende dilemmaer som man må forholde seg til. Et slikt dilemma dukket opp for noen uker siden, da noen i staben foreslo at vi skulle bestille inn regnponchoer for å selge i tilfelle det skulle bli regn på festivalen.

For en festival burde det ikke være en kontroversielt å skulle selge ponchoer. De fleste festivaler gjør det for å ha et tilbud til uforberedte publikummere om det skulle regne, som i så tilfelle ikke vil måtte dra hjem for å finne regntøy, eller i verste fall forlate festivalen for godt.

Men for Márkomeannu er vær og regn et absolutt hysj-hysj-tema. Márkomeannu har vært utrolig heldig med været gjennom hele vår historie, og kun særdeles erfarne festivalpublikummere vil kunne minnes regnbygene som tidvis skylte over festlighetene i 1999 og 2002. De andre årene har vi vært velsignet med strålende solskinn eller vekslende vær med forbigående og små byger (yr).

Når ideen om regnponchoer så dukker opp, skjelver vi selvfølgelig litt av frykt. For en festival som arrangeres i en overraskende overtroisk bygd, så er vi selvfølgelig livredde for at det skal gå troll i handling, og at det å for første gang selge regnponchoer skal fremprovosere et fryktelig uvær.

Så hva gjør vi? Det er jo dumt å ikke selge regnponchoer, samtidig som vi er litt redde for å provosere «værgudene»? Også er det jo ikke særlig miljøvennlig å spre enda mer plastikk på festivalområdet.

Løsningen er at vi bestiller ponchoene, og gjemmer dem på lageret i tilfelle vi skulle være uheldige. Innkjøpsprisen er ca 11 kroner per poncho, men siden vi i alle fall ikke tørr å ta profitt på salget, så ønsker vi å bøte litt på miljøsamvittigheten vår ved å gi alt overskuddet til et godt miljøtiltak. Hvis dere har ideer om gode miljøorganisasjoner som kan ta i mot slike penger, så tar vi gjerne imot tips!

Samtidig oppfordrer jeg festivalgjengere til å være forberedt på alt slags vær, og også pakke regntøy i sekken, så vi slipper for mye plastikksøppel!

(Langtidsmeldingen ser ikke for god ut enda, men fortvil ikke; flere ganger har det regnet hele juli, før et høytrykk har jaget regnet bort rett før Márkomeannu. Vi satser på det samme i år – ellers er det enda ikke for sent å sende ponchoene tilbake!)

5 tanker på “Regnponcho-dilemmaet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s